Almere wil compacte, betaalbare huizen bouwen

tiny house

09-12-2015 09:35 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Almere wil de bouw van Tiny Housing stimuleren. Met dit concept zijn huizen van circa 50 vierkante meter duurzaam en betaalbaar te realiseren.

Begin 2016 nodigt de gemeente Almere architecten, particulieren, kunstenaars, onderzoeksinstellingen, aannemers en ontwikkelaars uit om met voorstellen te komen voor de bouw van woningen volgens het Tiny House-concept. Vervolgens wil de gemeente de beste prototypes vanaf volgend jaar realiseren op een bouwveld in Almere Poort tijdens de BouwEXPO 2016-2017.

Binnen het Tiny House-concept wil de gemeente betaalbare en compacte woningen realiseren met een woonoppervlak dat doorgaans kleiner is dan 50 vierkante meter. De gemeente zegt echter dat het feitelijk bouwen van een Tiny House in Nederland nog niet gemakkelijk verloopt.

Zo zijn er vragen over de bouwvergunning en over de duurzame wijze waarop de kleine woningen gerealiseerd moeten worden. Met de BouwEXPO Tiny Housing kijkt de gemeente Almere samen met het Woningbouwatelier naar de mogelijkheden voor deze opgave voor zowel Almere als andere Nederlandse gemeenten. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente Almere | Foto: Images Money, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra