Jaarlijks 1,2 miljoen doden door luchtvervuiling China

Jaarlijks 1,2 miljoen doden door luchtvervuiling China

03-04-2013 13:42 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

In 2010 stierven er 1,2 miljoen Chinezen door luchtvervuiling: 40 procent van de 3,2 miljoen mensen die wereldwijd door luchtvervuiling overleden.

In China staat luchtvervuiling op de vierde plaats wat betreft sterfterisico’s. Hiermee is het Aziatische land slecht bezig: wereldwijd komt luchtvervuiling pas op de zevende plaats als risico op vroegtijdig overlijden. Luchtvervuiling wordt in China nog overtroffen door risico’s als slecht voedsel, hoge bloeddruk en roken.

De studie, geleid door de University of Washington, stelt dat de Chinese bevolking in 2010 25 miljoen gezonde levensjaren verloor door vervuiling. De cijfers zijn gebaseerd op een onderzoek dat in december werd gepubliceerd in The Lancet, een Brits medisch tijdschrift. Dat onderzoek ging over de wereldwijde verspreiding en oorzaken van ziektes.

De onderzoekers en hun partners, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) van de Verenigde Naties, presenteerden de resultaten op verschillende internationale conferenties. Zo werden de statistieken over China afgelopen zondag gepresenteerd op een bijeenkomst in Peking.

Bron: Trouw

Foto:  Mark Lehmkuhler

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra