8.642 LED-lampen besparen energie in Huizen

streetlights

10-12-2015 07:50 | Door: Fitria Jelyta

De Gemeente Huizen gaat in de komende maanden ruim 8.600 lampen voor de straatverlichting vervangen door energiezuinige en duurzame LED-lampen.

Met de vervanging van de huidige straatverlichting, verwacht de gemeente een energiebesparing van 50 procent te realiseren. Verder zegt de gemeente dat de LED-verlichting drie keer langer meegaat dan de traditionele lampen waardoor de vervangingskosten ook afnemen.

Voor de vervanging van 8.642 lichtbronnen is installateur Pilkes Infra verantwoordelijk. De LED-verlichting is geleverd door Saled Nederland. Naar verwachting worden de energiezuinige LED-verlichting in maart 2016 opgeleverd.

De overstap naar duurzame LED-verlichting draagt bij aan de ambitie van de Gemeente Huizen om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Zo heeft de gemeente een pakket aan maatregelen vastgesteld om deze ambitie te behalen. De vervanging van de huidige straatverlichting maakt deel uit van de vastgestelde maatregelen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente Huizen | Foto: frankieleon, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra