Rotterdams Timmerhuis is multifunctioneel en duurzaam

Timmerhuis Rotterdam

10-12-2015 13:32 | Door: Fitria Jelyta

Het Timmerhuis in Rotterdam is volgens bouwbedrijf Heijmans een van de duurzaamste gebouwen in Nederland. Het multifunctionele gebouw is beloond met het Breeam Excellent-certificaat.

Het Timmerhuis beschikt over 84 appartementen, retail- en horecagelegenheid en kantoren. De appartementen zijn verkocht en een groot deel van de 1.850 ambtenaren van de gemeente Rotterdam werkt al sinds november vanuit het Timmerhuis. Op vrijdag 11 december wordt het multifunctionele gebouw officieel geopend.

Vanwege duurzame elementen als een warmtekoudeopslagsystem, triple glas en vleermuiskasten heeft het multifunctionele gebouw het Breeam-NL Excellent-certificaat ontvangen. Het Timmerhuis is verder voorzien van groene daken en waterbesparende installaties. Daarnaast is het gebouw gerealiseerd met duurzame materialen, zoals FSC-gecertificeerd hout.

Gedurende het project was Heijmans verantwoordelijk voor het uitwerken van het ontwerp en de realisatie van het gebouw. Het bouwbedrijf is na de oplevering voor vijftien jaar verantwoordelijk voor het gebouwonderhoud. Voor het gebouwontwerp was het architectenbureau OMA van Rem Koolhaas verantwoordelijk.

Timmerhuis Rotterdam

Auto’s delen

Voor de bewoners van het Timmerhuis-appartementencomplex levert BMW vier deelauto’s, waarvan een deel van de prijs in de servicekosten van de appartementen is opgenomen. Bovenop het gebouw zijn 27 zonnepanelen geplaatst die stroom leveren aan de hergebruikte accu’s in de deelauto’s. De accu’s voeden op hun beurt de elektrische auto’s.

Ook in Utrecht gaan toekomstige bewoners van het het nog te realiseren Platform-gebouw faciliteiten delen met medebewoners en bezoekers van de stad. Hiermee draagt het gebouw bij aan het MicroCity-concept.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Heijmans, Timmerhuis Rotterdam | Foto: Hoofdafbeelding: Rob Noordhoek MR, Creative Commons, In tekst afbeelding: BMW (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra