Prefab-gevelsysteem draagt bij aan energiezuinige bouw

Unidek Sips

11-12-2015 09:45 | Door: Fitria Jelyta

Kingspan Unidek produceert zijn prefab-gevelsysteem op maat in de fabriek. Vervolgens monteert het bedrijf het systeem op de bouwplaats tot een energiezuinige gevel met een hoge isolatiewaarde.

Unidek Structural Insulated Panel Systems (Sips), een prefab-oplossing van het bedrijf Kingspan Unidek, vult en isoleert gebouwgevels. Het prefab-gevelsysteem vormt ook de drager van het kozijn en de gevelbekleding van een gebouw.

Het gevelsysteem heeft volgens Kingspan Unidek een hoge isolatiewaarde. Hierdoor voldoet een gebouw met Unidek Sips aan de strengere eisen in het Bouwbesluit voor energieneutraal bouwen.

Unidek Sips bestaat uit twee panelen die in de fabriek aan elkaar worden gekoppeld. Het sandwich-paneel dat zo ontstaat vormt een gevelelement, dat op de bouwplaats in korte tijd kan worden gemonteerd. Volgens de ontwikkelaars is Unidek Sips constructief sterk, damp-open en duurzaam.

Unidek Sips

Gezond binnenklimaat

Een damp-opensysteem houdt warmte langer vast en geeft het trager af, waardoor het binnenklimaat in de zomer en winter constant blijft. Verder draagt het systeem bij aan een betere luchtkwaliteit door minder vocht toe te laten. Door het damp-opensysteem is Unidek Sips ook kostenbesparend en draagt de techniek bij aan een verbeterde gevelkwaliteit en een gezond binnenklimaat. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Kingspan Unidek | Foto: Kingspan Unidek (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra