Overijssel wil 47.000 woningen verduurzamen

houses Overijssel

11-12-2015 13:32 | Door: Fitria Jelyta

De komende vier jaar gaan dertig partijen uit Overijssel en Den Haag 47.000 woningen in Overijssel verduurzamen naar minimaal energielabel B.

De Provincie Overijssel heeft samen met partijen een intentieovereenkomst gesloten om 47.000 woningen in Overijssel te verduurzamen. Deze woningen moeten minimaal een energielabel B hebben. De afgelopen jaren heeft de provincie samen met andere partijen 12.000 duurzame woningen gerealiseerd.

Voor de intentieovereenkomst hebben bestuurders van de Provincie Overijssel, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, het Ministerie van Binnenlandse Zaken, en een aantal Overijsselse gemeenten hun handtekening gezet. Volgens de provincie moeten de komende jaren meer partijen zich aansluiten bij de zogenoemde ‘duurzame revolutie’ van Overijssel.

Met het samenwerkingsprogramma ‘de Overijsselse Aaanpak’ besteedt de provincie samen met andere partijen aandacht aan marktontwikkeling, ondersteuning en begeleiding van ondernemers in de bouw- en installatiebranche om de verduurzaming van de woningen te realiseren.

Energiedoelstellingen

“Voor de woningeigenaren is het belangrijk dat zij integraal worden geadviseerd, ontzorgd en dat er mogelijkheden zijn om de investering ook financieel te kunnen dragen”, zegt Overijsselse Gedeputeerde Erik Lievers voor Energie, Milieu en Europa. “De overheden willen graag hun energiedoelstellingen realiseren en kunnen een ondersteunende rol spelen”. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Provincie Overijssel | Foto: JanB46, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra