Philips en Cisco werken samen aan slimme kantoorverlichting

Philips kantoorverlichting

14-12-2015 13:48 | Door: Fitria Jelyta

Philips en Cisco gaan samenwerken om energiebesparingen, gebouwefficiëntie en verbeterde productiviteit van medewerkers mogelijk te maken met slimme verlichtingssystemen in kantoorgebouwen.

Philips wil haar energie-efficiënte LED-connected kantoorverlichtingssystemen combineren met de netwerktechnologie van Cisco. De bedrijven zeggen hiermee de markt voor kantoorverlichting met een geschatte waarde van € 1 mrd te benaderen. Zo werken de partijen aan een gezamenlijke marktbenaderingsstrategie.

Het Philips-systeem bestaat uit lichtpunten voorzien van sensoren en softwaretoepassingen die aangesloten worden met behulp van Cisco-technologie. Het systeem kan daardoor de omgeving detecteren en meten. De aanwezigheidssensoren leveren informatie over het gebruik van ruimte en dragen bij aan de energie- en kostenbesparing.

Volgens de bedrijven maken de slimme verlichtingssystemen kantoorgebouwen comfortabeler voor de gebruikers. Zo kunnen de kantoormedewerkers de LED-verlichting personaliseren en aanpassen aan hun voorkeuren en taken. Daarnaast kunnen kantoormedewerkers gebruikmaken van een smartphone-app om via een communicatienetwerk toegang te krijgen tot andere gebouwdiensten.

Philips kantoorverlichting

Energie-efficiëntie in ‘connected wereld’

Door de Internet of Things (IoT) toepassingen in moderne kantoorgebouwen zeggen de samenwerkende partijen energiebesparingen, gebouwefficiëntie en een verbetering van de productiviteit van medewerkers mogelijk te maken.

“Klanten krijgen de beste energie-efficiënte verlichtingservaring in de connected wereld en kunnen informatie gebruiken die via hun connected verlichtingssysteem is verkregen voor het besparen van energie, verminderen van kosten, verbeteren van productiviteit en optimaliseren van hun werkomgeving”, zegt Bill Bien, SVP, Hoofd Strategie and Marketing bij Philips Lighting.

Cisco installeert in haar Canadese hoofdkantoor in Torronto het slimme verlichtingssysteem van Philips.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Philips Lighting | Foto: Philips Lighting (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra