Bacteriedodend plafond in Europa’s grootste ziekenhuisproject

Armstrong Plafonds

14-12-2015 18:21 | Door: Fitria Jelyta

Armstrong Plafonds heeft een Brits ziekenhuis voorzien van 110.000 vierkante meter antibacterieel plafond. Hiermee heeft het bedrijf naar eigen zeggen meegewerkt aan het grootste ziekenhuisproject in Europa. 

Armstrong Plafonds plaatste het plafond bij het Queen Elizabeth University Hospital in Glasgow. Hiervoor heeft het bedrijf diverse plafondoplossingen bedacht en het zogeheten Plafond Recyclingprogramma toegepast. 

Het bedrijf installeerde de Bioguard Accoustic-plafondtegels binnen 2,5 jaar op een oppervlak van 110.000 vierkante meter. Volgens het Armstrong Plafonds zijn de plafondtegels door de antibacteriële werking geschikt voor de toepassing in gezondheidszorg, maar ook op scholen.

De Bioguard-plafondtegels zijn behandeld met de actieve bacteriedodende coating die voorkomt dat bacteriën zich vermenigvuldigen en ervoor zorgt dat ze uiteindelijk sterven. 

Armstrong Plafonds

Plafonds recyclen

Armstrong Plafonds heeft voor de installatie van de plafondsystemen twee verschillende onderaannemers ingezet, namelijk Roskel Contracts en PFP. Deze bedrijven zijn gespecialiseerd in recycling. Zo heeft Armstrong binnen dit project 10.000 vierkante meter snijafval afgevoerd voor recycling. Het bedrijf zegt het materiaal volledig te kunnen hergebruiken.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Armstrong | Foto: Armstrong (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra