PvdA wil ledlampen in alle verkeerstunnels

PvdA wil ledlampen in alle verkeerstunnels

08-04-2013 09:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Alle verkeerstunnels in Nederland moeten worden uitgerust met ledverlichting. Dat vindt de PvdA.

''Ledverlichting is veel duurzamer dan de traditionele verlichting die in tunnels wordt gebruikt, en is uiteindelijk veel goedkoper'', aldus Kamerlid Attje Kuiken maandag. Kuiken vindt het doodzonde dat nog steeds niet met ledverlichting wordt gewerkt in tunnels. Dat had volgens haar al kunnen gebeuren bij de tunnels in de A2 bij Leidsche Rijn en in de A2-tunnel in Maastricht.

''Nu niet overgaan op ledverlichting is pure geldverspilling, en een gemiste kans voor een duurzamer Nederland.”
Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) moet volgens Kuiken snel aan de slag met de ledlampen. ''Het is nu een extra investering, maar uiteindelijk kunnen we miljoenen besparen.'' De duurzame verlichting moet niet alleen in nieuwe tunnels worden aangelegd, maar ook in tunnels die worden gerenoveerd, vindt Kuiken.

De Tweede Kamer praat maandag met Schultz over infrastructuurprojecten. Het overleg zal naar verwachting vooral gaan over de aangekondigde bezuinigingen en over het besluit de A27 bij Utrecht te verbreden.

Bron: ANP Foto: Hoorngids via Google Images

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra