Nieuwbouw Sensata krijgt wereldprimeur duurzaam beton

concrete mixing

16-12-2015 07:04 | Door: Fitria Jelyta

De nieuwbouw van Sensata Technologies krijgt CO2-arme kanaalplaatvloeren van VBI. De betonnen vloerenproducent spreekt over een wereldprimeur op het gebied van duurzaam beton.

Het nieuwe kantoorgebouw van sensorenfabrikant Sensata Technologies wordt in Hengelo gebouwd door Schröder Vastgoed. Met duurzame elementen zoals de aansluiting op een warmtekoudeopslagsysteem en aanvullende koeling met behulp van akoestische geluidsgolven, moet het gebouw behoren tot de top drie duurzaamste gebouwen van Nederland.

Zo krijgt de nieuwbouw CO2-arme kanaalplaatvloeren van VBI. De betonnen vloerenproducent zegt deze kanaalplaatvloeren met geopolymeren te produceren, waardoor het beton in de vloeren zonder cement wordt gerealiseerd. VBI past het cementloos beton toe in een gedeelte van de dakvloeren. Doordat deze toepassing nog niet eerder is gedaan, spreekt VBI over een wereldprimeur.

Volgens de vloerenproducent hebben alle betrokken partners uit de betonketen toegezegd om hun gegevens over gebruikte grondstoffen vast te leggen in een gezamenlijk document, die een fysieke plaats krijgt in het gebouw. Dit maakt het mogelijk om bij herbestemming het gebruikte bouwmateriaal, waaronder beton, weer optimaal in te zetten voor een nieuwe gebruiksfase.

Sensata Technologies Hengelo

Groeiverwachting

Het nieuwe kantoor van Sensata Technologies wordt flexibel gerealiseerd door de toepassing van onder meer grote vloeroverspanningen, die een invulling geven aan een grote mate van blijvende vrije indeelbaarheid en aanpasbaarheid.

Daarnaast worden de dakvloeren berekend als verdiepingsvloer, waardoor de ontwikkelaars op een later moment het gebouw kan uitbreiden met een verdieping. VBI zegt hiermee in te spelen op de groeiverwachtingen van Sensata. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: VBI | Foto: Rick Kimpel, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra