Bouwbedrijf bouwt in één dag woning voor ouderen

16-12-2015 16:35 | Door: Fitria Jelyta

Een Nederlands bouwbedrijf bouwt binnen een dag een zorgwoning aan een bestaande woning. Hierin kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen.

Dat schrijft Bouwend Nederland. Bouwbedrijf Risseeuw uit Axel plaatst binnen een dag de zogenoemde Zorgaanbouw op locatie. Het bouwbedrijf zegt hiermee een geschikte oplossing te bieden voor ouderen die graag in hun eigen huis willen blijven wonen of niet in aanmerking komen voor een plaats in een verzorgingstehuis.

De nieuwe zorgwoning wordt in de werkplaats van Risseeuw in Axel gebouwd, waarna deze voor 95 procent afgewerkt uit de werkplaats komen. De woningen zijn binnen acht weken op te leveren nadat een opdracht voor een aanbouw is gegeven. Vervolgens wordt de woning volledig afgewerkt en binnen een dag geplaatst op de bouwlocatie.

Volgens het bouwbedrijf zal meer dan de helft van de Nederlandse bevolking in 2019 de 50 gepasseerd zijn. Hierdoor moet de Zorgaanbouw volgens Risseeuw steeds vaker een uitkomst bieden in de toekomst. “De zorgaanbouw is iets van de lange adem, misschien dat wij nog net iets te vroeg zijn, maar dit probleem zal steeds urgenter worden”, zegt Adri Vlaander, directeur van Risseeuw.

Innovaties in de ouderenzorg

Eerder heeft de caravanfabrikant Kip Caravan een mobiele badkamer ontwikkeld die senioren en mensen met een bewegingsbeperking langer laat thuis wonen. De KipCareOne is een verplaatsbare en rolstoeltoegankelijke badkamer die gemakkelijk is te installeren in bijvoorbeeld de woonkamer of garage van een woning. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Bouwend Nederland

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra