AkzoNobel werkt circulair met hergebruik van verf

verfblikken

16-12-2015 17:05 | Door: Fitria Jelyta

AkzoNobel wil circulaire processen op gang zetten door het hergebruik van overtollige verven mogelijk te maken.

De verfproducent is gestart met een pilotstudie naar het verzamelen van gebruikte verven die aan consumenten en professionals zijn verkocht. Zo wil AkzoNobel de verfrestanten verwerken tot nieuwe verf. Via de productie en verkoopkanalen werkt AkzoNobel aan het verminderen van overtollige verf en het produceren van hoogwaardige verven en lakken.

In samenwerking met het Amerikaanse bedrijf GDB zegt AkzoNobel ongewenste verf te verkopen en te hergebruiken. GDB is gespecialiseerd in de verwerking van zowel verouderde verf als verfafval en het verkopen ervan in opkomende markten. Door het verkopen van ongewenste verf heeft AkzoNobel naar eigen zeggen in 2013 de verspilling van 11.000 ton verf voorkomen en € 4,5 mln bespaard.

Volgens de verfproducent is het minimaliseren van overtollige verf in de productie- en verkoopketen uitgegroeid tot een belangrijke ambitie. Door beschadigde verpakkingen ontstaat er overtollige verf. Daarnaast kunnen impopulaire verfkleuren ook leiden tot ongewenste verf.

Circulaire processen

AkzoNobel maakt samen met DSM, FrieslandCampina, Heineken, KLM, Philips, Shell en Unilever deel uit van de Dutch Sustainable Growth Coalition (DSGC). Hierin worden de multinationals door ondernemingsorganisatie VNO-NCW ondersteund om de omslag van een lineaire naar een circulaire economie te maken.

In de publicatie ‘Circular Economy, DSGC companies on their journey of implementing circular business models’ vertellen de managers van de multinationals over de circulaire processen waarvoor zij verantwoordelijk zijn. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: AkzoNobel | Foto: United Soybean Bord, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra