China zet stappen op weg naar CO2-markt

China zet stappen op weg naar CO2-markt

09-04-2013 10:47 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

China gaat op zeven locaties proeven met CO2-handelsmarkten uitvoeren. Het moet leiden tot een van de grootste CO2-markten ter wereld.

De zeven proeven moeten de basis leggen voor een nationaal CO2-handelssysteem dat China in de periode 2015-2016 wil invoeren.

Als alle zeven proeflocaties, waaronder grote steden als Beijing en Shanghai, inderdaad CO2-markten gaan invoeren worden ze - na het Europese ETS – samen de grootste CO2-markt ter wereld. In de zeven proefprojecten zullen jaarlijks rechten voor meer dan 700 miljoen ton CO2 per jaar gaan worden verhandeld. Binnen het ETS wordt jaarlijks meer dan 2.000 miljoen ton CO2 verhandeld.

De stad Shenzhen maakte als eerste een startdatum bekend: 17 juni begint de proef. In Shenzhen zullen om te beginnen 635 bedrijven onder het handelssysteem gaan vallen. Samen waren die bedrijven goed voor 38 procent van de CO2-uitstoot in 2010.

 

Het ETS in 3 minuten

Bron: Businessgreen

Foto: eutrophication&hypoxia via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra