Strukton boekt vooruitgang in CO2-reductie

Strukton

21-12-2015 18:57 | Door: Fitria Jelyta

Strukton heeft in 2015 de absolute CO2-uitstoot van het bedrijf met 4,9 procent verminderd ten opzichte van 2014. Dit moet bijdragen aan een CO2-reductie van 15 procent ten opzichte van 2009, gerelateerd aan de bedrijfsopbrengsten.

Strukton Civiel, Strukton Worksphere en Strukton Integrale Projecten hebben in de eerste helft van 2015 de absolute CO2-uitstoot van het bedrijf met 4,9 procent gereduceerd ten opzichte van dezelfde periode in 2014. In 2014 bedroeg de totale CO2-uitstoot 37.547 ton en in 2015 is de CO2-uitstoot verminderd tot 35.691 ton.

Door de toepassing van een aantal duurzame maatregelen, zegt Strukton de CO2-reductie te hebben behaald. Zo heeft het bouw- en spoorwegbedrijf aandacht besteed aan het programma ‘Het Nieuwe Rijden’, waarin onder meer zakelijke rijders gestimuleerd worden om energie-efficiënter te rijden. Dit heeft geleid tot een daling van het brandstofverbruik van leaseauto’s.

Daarnaast draagt de overschakeling op windenergie bij aan de totale CO2-reductie. Strukton heeft als doel gesteld om 90 procent windenergie te gebruiken. Uiteindelijk verwacht Strukton gebruik te maken van 100 procent groene stroom. Verder zegt het bouw- en spoorwegbedrijf als doelstelling op de lange termijn een CO2-reductie te behalen van 15 procent ten opzichte van 2009, gerelateerd aan bedrijfsopbrengsten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Strukton | Foto: Roel Hemkes, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra