Modulair woonsysteem leasen om leegstand te voorkomen

23-12-2015 09:31 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Kraaijvanger Architects​ heeft naar eigen zeggen de oplossing bedacht voor leegstaande gebouwen in grote steden. De Hub, is een modulair woonsysteem dat bewoners kunnen leasen.

Het modulaire woonsysteem, de Hub, is het winnende ontwerp van architect David Hess van Kraaijvanger Architects wat bedacht is voor een prijsvraag van woningcorporatie Havensteder. De Hub bestaat uit verschillende modules en is overal op te bouwen. Dit moet volgens Kraaijvanger Architects een oplossing bieden voor leegstand in veel gebouwen.

De Hub wordt gefinancierd door een joint venture tussen een energieleverancier, een waterleverancier en een afvalverwerker. Hierdoor blijven de initiatiefnemers eigenaar van het modulaire systeem en bouwmaterialen.

Volgens Hess biedt het woonmodel een oplossing voor bewoners die liever willen betalen voor de diensten die zij gebruiken dan een product in bezit hebben. Zo wordt het mogelijk voor toekomstige bewoners om de Hub te leasen, in plaats van het woonproduct te kopen. Het eerste woonmodel wordt in het Gele Gebouw in Rotterdam geplaatst.

Prototype

Voor het prototype van het woonmodel zijn er volgens de architect nog geen partners. “We zijn nog in de onderzoeksfase van het concept”, zegt David Hess. "Na plaatsing van het prototype in januari verwacht ik dat het in een versnelling komt." Op dit moment is Kraaijvanger Architects bezig met het vinden van commerciële partners om het demontabele woonconcept op te schalen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Kraaijvanger Architects, Havensteder | Foto: Kraaijvanger Architects (cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra