RVO.nl stimuleert energiebesparing bij sportclubs met subsidie

RVO.nl sportlocaties

06-01-2016 11:45 | Door: Fitria Jelyta

Vanaf 4 januari 2016 kunnen sportverenigingen een subsidie aanvragen om energiezuinige maatregelen of duurzame energie toe te passen. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) voert de subsidieregeling uit.

Met de subsidieregeling Energiebesparing en duurzame energie sportaccommodaties (EDS) kunnen sportverenigingen- en stichtingen hun energieverbruik verminderen. Zo kunnen de sportinstellingen de nieuwe subsidie aanvragen om energiezuinige maatregelen zoals ledverlichting, isolatie, zonnepanelen en zonneboilers toe te passen.

Sportstichtingen- en verenigingen kunnen de nieuwe subsidie vanaf 4 januari 2016 tot en met 31 december 2016 aanvragen via RVO.nl. Hiervoor heeft RVO.nl een handleiding beschikbaar gesteld voor de sportinstellingen om de subsidie aan te vragen.

RVO.nl stelt jaarlijks maximaal € 125.000 per subsidieaanvraag beschikbaar, met een subsidiebudget van € 6 mln. Het subsidiebudget is afkomstig van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De subsidie is beschikbaar voor investeringen vanaf € 3.000 en kan verhoogd worden met € 500 als de stichting of vereniging eerst een energieadvies laat opstellen.

Elektriciteitsrekening halveren

Eerder hebben enkele sportclubs stappen genomen om energie te besparen. Zo beschikt het clubgebouw van voetbalclub Arsenal in Amsterdam over 140 zonnepanelen en LED-verlichting, waardoor de elektriciteitsrekening halveerde. Volgens de RVO.nl is er bij de meeste sportclubs nog veel te winnen. Ook energiebedrijf Nuon spoort sportclubs aan om te verduurzamen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RVO.nl | Foto: RVO.nl (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra