Amstelveens kantoorgebouw wordt duurzamer met 12 laadpalen

05-01-2016 14:45 | Door: Aveline Bies

Het gerenoveerde kantoorgebouw Energie(k) in Amstelveen krijgt er twaalf laadpalen bij. Dit draagt bij aan de energieproductie van het pand dat meer energie oplevert dan dat het verbruikt.

Dit schrijft de Groene Courant. Het gerenoveerde kantoorgebouw Energie(k) in Amstelveen heeft 1.200 zonnepanelen, verbruikt geen gas en heeft een laag energieverbruik. De isolatiewaarde van het pand is hoog, er zijn energie-efficiënte installaties aanwezig en wind- en zonne-energie worden lokaal opgewekt.

Mede door de toepassing van deze maatregelen kan het kantoorgebouw genoeg stroom produceren om 40 eengezinswoningen van elektriciteit te voorzien. De maatregelen om tot een lage energieverbruik te komen zijn echter niet goedkoop. "Commercieel zou je dit niet moeten doen", zegt gebouweigenaar Gideon Goudsmit in Energievastgoed. "Maar dat is niet waar het mij om gaat. Je moet het breder zien, want we moeten toe naar een groen energiebeheer". 

De twaalf laadpalen kosten € 50.000 en als er genoeg vraag naar is, kunnen er nog eens vijftig geïnstalleerd worden. De terugverdientijd ligt rond de vijftien jaar. 

Groene stroom

Goudsmit heeft plannen om de komende twee jaar in totaal 3.000 vierkante meter aan zonnepanelen te installeren met een extra 600 speciale zonnepanelen die ook warmte produceren bij het opwekken van de stroom. Uiteindelijk moet het gebouw 700.000 kilowattuur groene stroom aan het net leveren. Dit staat gelijk aan het jaarlijkse verbruik van 200 huishoudens.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: De GroeneCourant, Energievastgoed | Foto: FaceMePLS, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra