Duurzame gebouwen in de praktijk beoordelen

inside building

06-01-2016 12:30 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse Stichting Happy Building Index heeft een website ontwikkeld waarin gebouwgebruikers hun ervaring en oordeel over het gebruik van duurzame gebouwen kunnen delen.

Dat schrijft Duurzaam Gebouwd. De Happy Building Index is een initiatief van de Stichting Happy Building Index en wordt ondersteund door de coalitie Gezonde Gebouwen. De Happy Building Index-website heeft een database van meer dan 24.000 Nederlandse gebouwen met minimaal een energielabel C. Zo kunnen gebouweigenaren en -gebruikers, beleggers en assetmanagers de informatie bij deze gebouwen aanvullen.

De bezoekers en gebruikers van deze gebouwen kunnen een gebouw op meerdere aspecten beoordelen. De website geeft de beoordeling weer als een review. Vervolgens bepaalt Happy Building Index aan de hand van het gemiddelde van verschillende reviews hoe hoog het gebouw scoort op de index.

Onderzoek groene gebouwen

Eerder startten Nederlandse wetenschappers een onderzoek naar de effecten van groen in gebouwen. De wetenschappers doen onderzoek naar de bijdrage die planten leveren aan het oplossen van problemen met het binnenklimaat. Dit moet leiden tot een verbeterde toepassing van groen in gebouwen voor duurzame inrichting en een gezond leef- en werkklimaat.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Duurzaam Gebouwd | Foto: Bert Kaufmann, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra