Algen voorzien Duits pand volledig van stroom

Algen voorzien Duits pand volledig van stroom

15-04-2013 12:03 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Het eerste pand dat volledig van stroom wordt voorzien door algen, is in Hamburg geopend.

De miljoenen micro-algen op de 129 glasplaten van het Bio Intelligence Quotient (BIQ) - een wooncomplex gericht op ‘het stedelijk leven in de toekomst’ - worden gevoed met nutriënten en CO2. Samen met zonlicht zorgt dit ervoor dat de algen groeien. Algen zijn erg geschikt voor bouwprojecten, omdat uit de oliën van het plantje energie kan worden opgewekt.

Daarnaast maakt de waterplant tot wel vijf keer zoveel biomassa aan als landplanten. Ook haalt een speciaal systeem warmte uit de algen, waarna het gebruikt wordt om warm water te produceren. De algen worden tegelijkertijd gebruikt als geluidsscherm, zonnewering en isolatie.

Algen worden steeds meer gebruikt in nieuwe innovaties. Zo wordt er tegenwoordig steeds meer gedaan met het opnemen van eiwitten uit geoogste algen. Ook schreven we al eerder over hoe algen gebruikt kunnen worden voor het ontwikkelen van biobrandstof. De waterplanten zijn te onderscheiden in microalgen en macroalgen, beter bekend als zeewier.

Foto: HOK Network via Flickr.com

Bron: HappyNews

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra