Ministers vergaderen in tijdelijk gebouw uit de 3D-printer

Europagebouw

08-01-2016 12:13 | Door: Fitria Jelyta

Tijdens het Nederlands voorzitterschap van de Raad van Ministers van de Europese Unie vinden ambtelijke vergaderingen plaats in een demontabel gebouw met elementen als 3D-geprinte bioplastics.

Het Europagebouw op het Amsterdamse Marineterrein is een tijdelijk gebouw van het Nederlandse bouwbedrijf Neptunus. Het functionele gebouw biedt vanaf 1 januari tot eind juni 2016 plaats aan in totaal 135 ambtelijke bijeenkomsten met 17.500 leden van alle ministeries.

De gevel van het gebouw is deels opgetrokken uit 3D-geprinte bioplastics naar het ontwerp van DUS architecten. De bioplastics zijn ontwikkeld door het bedrijf Henkel. Na afloop van het Nederlands voorzitterschap zijn de elementen van het gebouw te hergebruiken om nieuwe 3D-geprinte objecten mee te maken.

Daarnaast zeggen de ontwikkelaars zowel de opzet als de inrichting van het gebouw zo duurzaam mogelijk te hebben uitgevoerd. Zo beschikt het Europagebouw over zonnepanelen en kraanwaterpunten die het gebruik van water in flessen moeten voorkomen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Rijksoverheid, Cobouw | Foto: Rijksoverheid (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra