Almere energieneutraal met verkeerslichten op zonne-energie

verkeerslichten

12-01-2016 07:30 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Almere heeft de eerste verkeerslichten op zonne-energie in gebruik genomen. Dit moet bijdragen aan de ambitie van de gemeente om energieneutraal te zijn.

Aan dit project werkt de gemeente samen met Vialis en zonnepanelenleverancier Spaar met de Zon. In totaal zijn er veertien verkeerslichten op zonne-energie geïnstalleerd op een kruising in Almere.

Volgens de gemeente zijn er van de in totaal 120 kruisingen dertig kruisingen geschikt voor zonnepanelen. Voor de overige negentig kruispunten bekijkt Almere de mogelijkheden om op een andere manier energie te besparen.

Voor de verkeerslichten op zonne-energie heeft de gemeente masten uit een andere stad hergebruikt. Op deze masten waren eerder verkeerslichten geïnstalleerd, maar voor dit project heeft Almere er zonnepanelen opgezet.

Energieneutraal Almere

“Dit zijn de eerste Almeerse verkeerslichten die werken op zonnepanelen”, zegt Wethouder Frits Huis van de gemeente Almere. “Het is een opmaat naar het uiteindelijk energieneutraal maken van alle installaties in de openbare ruimte. De komende jaren werken we daar hard aan.”

Jaarlijks zegt de gemeente ruim 11 miljoen kilowattuur stroom voor verlichting, verkeerslichten en waterhuishouding te verbruiken. Zo wil de gemeente besparen op het energieverbruik om in 2022 energieneutraal te zijn. De gemeente Almere zegt verschillende maatregelen te nemen om de ambitie te kunnen behalen. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gemeente Almere | Foto: Horia Varlan, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra