€ 10 mln voor zonnepanelen op 40 Tilburgse gebouwen

Solar rooftop 2

12-01-2016 09:05 | Door: Fitria Jelyta

De gemeente Tilburg maakt € 10 mln beschikbaar om veertig gebouwen van zonnepanelen te voorzien.

Dat schrijft Brabants Dagblad. De gemeente Tilburg gaat onder meer de schouwburg, het Koning Willem II stadion, de Hall of Fame, de Ireen Wüst IJsbaan, wijkcentrum Baselaer, de Udenhoutse sporthal De Romley en 34 andere gebouwen van zonnepanelen voorzien.

Met dit initiatief wil de gemeente dat Tilburg duurzame energie opwekt voor de eigen gebouwen. Om de exploitatie van de zonnepanelen kostendekkend te maken, betalen de huurders van de panden mee. Dit gaat om een totaalbedrag van ruim een half miljoen per jaar. Daartegenover staat een voordeel op de energielasten van de gebouwgebruikers.

Naast de € 10 mln, krijgt de gemeente Tilburg een Stimulering Duurzame Energieproductie (SDE+)-subsidie van minimaal € 8,8 en maximaal € 10,5 mln van het Rijk. Zo moeten de veertig gebouwen in Tilburg binnen anderhalf jaar zijn voorzien van de zonnepanelen. Rond de zomer van dit jaar maakt de gemeente bekend welk bedrijf de zonnepanelen gaat installeren. Op akkoord van de gemeenteraad wordt de klus op korte termijn aanbesteed. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Brabants Dagblad | Foto: Toshihiro Oimatsu, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra