Techniek renoveert rioolleiding duurzaam van binnenuit

rioolbuizen

12-01-2016 12:17 | Door: Fitria Jelyta

Het bedrijf Van der Velden Rioleringsbeheer heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om binnenhuisriolering duurzaam te renoveren.

Dat schrijft Woningcorporaties. Het bedrijf heeft een bijzondere manier ontwikkeld om binnenshuis drukloze rioleringen, met diameters van 75 tot 200 millimeter, te renoveren. Dit is mogelijk door het plaatsen van een interne kunststof leiding die ter plekke uithardt.

De extra rioolbuis bestaat uit een polyestervezelversterkte epoxy-liner met een polyesterurethaan-membraan. Volgens Van der Velden Rioleringsbeheer is deze rioolrenovatietechniek een duurzame oplossing ten opzichte van vervanging van de binnenhuisriolering. Daarnaast leidt het tot een kostenbesparing.

“We kiezen voor een aanpak die sneller, efficiënter en kosten bewuster is”, zegt Rob van der Werf van Van der Velden. “Met de door onszelf ontwikkelde renovatietechnieken voorzien we bestaande riolering van binnenuit van een duurzame bekleding.”

Kwaliteitskeurmerk

De kunststof leidingsystemen zijn bestemd voor de renovatie van leidingsystemen voor afvoer van hemel- en afvalwater binnen de structuur van het bouwwerk. Hiervoor heeft Van der Velden een KOMO-certificaat ontvangen, waarmee het systeem onafhankelijk is getoetst op kwaliteit.

Met dit keurmerk voldoen de kunststof leidingsystemen van Van der Velden automatisch aan de relevante wet- en regelgeving in de bouw. Van der Velden is naar eigen zeggen het eerste bedrijf in Nederland dat voor de renovatietechniek is gecertificeerd. 

Bekijk hieronder de rioolrenovatietechniek van Van der Velden Rioleringsbeheer.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Woningcorporaties.nl, Van der Velden Rioleringsbeheer | Foto: Jitze Couperus, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra