Systeem verwarmt gebouwen energiezuinig met infrarood

thermostaat

13-01-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Het Nederlandse bedrijf Speedheat heeft een elektrische vloerverwarming ontwikkeld, waarmee nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten energiezuiniger zijn te bouwen.  

De infraroodvloerverwarming van Speedheat maakt het mogelijk voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten om te voldoen aan een energieprestatiecoëfficiëntsnorm (EPC) die gelijk is aan of kleiner is dan 0,4.

Zo heeft de Speedheat als eerste elektrische vloerverwarming een ISSO-accreditatie ontvangen, waarmee de verwarming voldoet aan de normen van het Bouwbesluit voor nieuwbouwwoningen en renovatieprojecten op het gebied van duurzaam energieverbruik en energiebesparing.

De Speedheat is een infraroodvloerverwarming die volgens de ontwikkelaars vergelijkbaar is met  energie van de zon. De warmte die het systeem produceert, verplaatst zich niet via de circulatie van warme lucht, maar wordt opgenomen door objecten die de warmte reflecteren in de ruimte.

Comfortabele verwarming

De warmte die de infraroodverwarming levert, is volgens het bedrijf comfortabeler en gezonder dan traditionele verwarming. Hierdoor kan de thermostaat gemiddeld 2 graden lager en een energiebesparing van 14 procent leveren.

Eerder heeft het Duitse bedrijf Vitramo GmbH een infraroodverwarming ontwikkeld die gebruikmaakt van zonne-energie. De plafondverwarming levert volgens Vitramo warmtestralingen die zich beter door de ruimte verdelen, waardoor de gebruiker zelfs bij een lagere binnentemperatuur comfortabele warmte ervaart. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Energievastgoed, Solarserver.de | Foto: Megan Sparks, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra