Rotterdam krijgt zijn duurzame Dutch Windwheel landmark

15-01-2016 15:55 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elf organisaties hebben getekend om plannen te maken voor de Rotterdamse Dutch Windwheel. Het bijzondere en duurzame gebouw moet over 5 à 10 jaar in gebruik zijn.

Bij de samenwerking zijn verschillende grote organisaties, zoals de BAM Group, Spie, Eneco en Dura Vermeer betrokken. Om het gebouw, inclusief een futuristische windgenerator 170 meter hoog, te realiseren onderzoeken de organisaties samen hoe ze innovaties kunnen ontwikkelen en combineren.

Daarbij kijken ze naar mogelijkheden als lokale energie opwekking, een slim energienetwerk, watersysteem en materiaalgebruik. Als locatie hebben de partijen het havengebied Merwe Vierhavens op het oog. 

Het project moet niet alleen vormgeven aan de vernieuwende windgenerator, ontwikkeld aan de TU Delft, maar ook een icoon voor Rotterdam worden. Volgens de meewerkende bedrijven heeft de Dutch Windwheel, met onder meer een hotel en horeca, alles in zich om een opvallende toeristische trekpleister te worden.

 

 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: SPIE | Foto: SPIE

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra