Slimme lantaarnpaal verlicht Parijse straat

Paris lights

16-01-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Een Franse ontwerper heeft een slimme straatlantaarn ontwikkeld die uit LED-verlichting bestaat en gebruikmaakt van zonne-energie.

De Clover van de Franse ontwerper Mathieu Lehanneur is een slimme straatlantaarn die de vorm heeft van een boom. De lantaarn uit hout en aluminium is voorzien van LED-verlichting en zonnepanelen. De Clover werd voor het eerst in Parijs geïntrodeerd tijdens de COP21.

De straatlantaarn heeft twee koepels met LED-verlichting die naar beneden is gericht, waardoor er alleen een specifieke plek op de straattegels wordt verlicht. Volgens de designer moet dit zowel het energieverbruik als de luchtvervuiling verminderen als gevolg van overmatig gebruik van kunstlicht.

Daarnaast beschikt de Clover over een straatbank die tot 15 meter kan worden verlengd, waardoor meer voorbijgangers op de bank kunnen zitten. Aan de onderkant van de lamp is een stopcontact bevestigd, waarmee voorbijgangers bijvoorbeeld hun smartphone kunnen opladen.

Verkeerslichten op zonne-energie

In Nederland heeft de gemeente Almere de eerste verkeerslichten op zonne-energie in gebruik genomen. Dit moet bijdragen aan de ambitie van de gemeente om energieneutraal te zijn. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Wallpaper, Bright | Foto: Pug Girl, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra