Woningcorporatie wil 20.000 woningen verduurzamen

Placing solar panel

18-01-2016 12:20 | Door: Fitria Jelyta

Woningcorporatie Elkien gaat samenwerken met zes bouwbedrijven om 20.000 woningen in Friesland te verduurzamen.

Dat schrijft Energievastgoed. De Friese woningcorporatie zegt jaarlijks ruim duizend woningen toekomstbestendig te maken door de toepassing van onder meer isolerende maatregelen zoals schilisolatie, warmtepompen en zonnepanelen.

Elkien heeft samen met Bouwgroep Dijkstra Draisma en Zaanderwijk een overeenkomst afgesloten voor planmatig onderhoud en woningverbetering voor Leeuwarden en omgeving. Verder is een overeenkomst afgesloten met bouwbedrijven Van Wijnen en Wits om de woningen in de regio Midden Fryslân te verduurzamen. De woningcorporatie werkt samen met Jorritsma Bouw en Talen Vastgoedonderhoud om woningen in de regio Súdwest Fryslân toekomstbestendig te maken.

Investering terugverdienen

Elkien zegt de investeringen voor dit project terug te verdienen met de totale woonlastenbenadering, waarbij huurders een lagere energierekening betalen. Deze investering wordt gefinancierd door gebruik te maken van de energieprestatievergoeding (EPC).

Met deze regeling wil de Rijksoverheid verhuurders stimuleren om woningen vrijwel energieneutraal te maken. Zo kunnen verhuurders de investeringen in de huurwoningen terugverdienen door gebruik te maken van de EPV en door een (beperkte) huurverhoging toe te passen. De regeling wordt op dit moment in de Tweede Kamer behandeld. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Energievastgoed | Foto: Bernd, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra