Nederlandse start-up komt met Airbnb voor werkruimtes

office space

19-01-2016 10:25 | Door: Fitria Jelyta

Een Nederlandse start-up heeft een online deelplatform ontwikkeld voor werk- en vergaderlocaties. Dit biedt professionals flexibele kantooroplossingen en moet leegstand in kantoorvastgoed terugdringen.

Op het online deelplatform van The Meetplant kunnen huurders en verhuurders van werk- en vergaderlocaties ruimtes per uur, dag of dagdeel delen. Zo kunnen aanbieders geld verdienen met hun onbenutte ruimtes. Professionals kunnen op hun beurt gemakkelijk een betaalbare werklocatie vinden. Daarnaast biedt het platform professionals de kans om elkaar te ontmoeten.

Met The Meetplant zeggen de initiatiefnemers de Airbnb voor werk- en vergaderlocaties te hebben ontwikkeld. Het deelplatform richt zich op (zelfstandige) professionals die willen werken waar en wanneer zij willen. Volgens de initiatiefnemers past The Meetplant binnen de deeleconomie, waarin spullen, auto’s en ruimtes met elkaar worden gedeeld.

Investering

De Nederlandse start-up krijgt van ondernemer Anne-Marie Rakhorst een financiële investering en toegang tot haar netwerk en kennis. “The Meetplant biedt een slimme oplossing voor de leegstand in de vastgoedmarkt”, zegt de ondernemer die actief is in de vastgoedwereld. “Tegelijk speelt de onderneming in op een groeiende behoefte van (zelfstandige) professionals om gebruik te maken van werkruimtes buiten kantoor.”

The Meetplant is met een crowdfundingcampagne gestart om naar eigen zeggen meer unieke werklocaties te kunnen bieden aan professionals. 

Bekijk hier het concept van The Meetplant:

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Meetplant | Foto: fredsharples, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra