Duurzaam kantoorgebouw NoMA House moet Zuidas verrijken

Amsterdam Zuidas

21-01-2016 12:06 | Door: Fitria Jelyta

Een duurzaam kantoorgebouw dat in Amsterdam verrijst, biedt kantoorruimte aan bedrijven die in de omgeving van de Zuidas op zoek zijn naar rust en ruimtelijkheid.

Dat schrijft Architectuur. Het NoMA House is een kantoorgebouw naar het ontwerp van architectenbureau Dam en Partners en wordt ontwikkeld door Maarsen Groep Beheer en Beheer Brouwershoff.

Volgens de initiatiefnemers staat duurzaamheid bij de ontwikkeling van het kantoorgebouw centraal. Zo beschikt het NoMA House over een aansluiting op het warmtenet in Amsterdam, PV-cellen op het dak voor de opwekking van zonne-energie, LED-verlichting, aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing. Deze maatregelen moeten het energieverbruik van het gebouw laag houden.

Daarnaast beschikt het NoMA House over waterzuinige installaties en bestaat het gebouw uit duurzame materialen als FSC-gecertificeerd hout. Ook bij de bouwwerkzaamheden zeggen de initiatiefnemers rekening te houden met duurzame maatregelen. De ontwikkelaars willen zo min mogelijk bouwafval produceren door onder meer bouwmaterialen te recyclen.

Excellent en flexibel

Bij het integreren van duurzaamheid in het gebouwontwerp is adviesbureau DWA betrokken. Met het duurzame gebouwontwerp willen de ontwikkelaars een Breeam Excellent-certificaat behalen.

Het kantoorgebouw heeft een hoge mate van flexibiliteit, waardoor gebruikers nieuwe indelingsconcepten in de toekomst gemakkelijk kunnen realiseren. Naar verwachting wordt het NoMA House eind 2017 opgeleverd. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Architectuur, NoMA House | Foto: Franklin Heijnen, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra