Philips verlicht onderwijsgebouw met slim lichtsysteem

Philips PoE

22-01-2016 09:55 | Door: Fitria Jelyta

Philips rust een Amerikaans schoolgebouw uit met een slim lichtsysteem dat 70 procent minder energie verbruikt. Het systeem maakt gebruik van aanwezigheidssensoren. 

De nieuwe lichtinstallatie van Philips maakt gebruik van de Power over Ethernet (PoE)-technologie die zowel stroom als data levert over een standaard twee-aderige kabel in een ethernetnetwerk. Het slimme lichtsysteem is geïnstalleerd in het Watt Family Innovation Center van de Clemson University in South Carolina.

De combinatie van LED-verlichting en PoE-technologie verzamelt actuele en historische data over het energiegebruik van de verlichting. Dit leidt volgens Philips tot een energiebesparing van 70 procent. Het systeem is verder voorzien van aanwezigheidssensoren die de lampen uitzetten, wanneer er geen personen in de ruimte aanwezig zijn.

Philips PoE

Eerste grootschalige toepassing

Ook kunnen gebouwgebruikers de verlichting op afstand bedienen via een computer, smartphone of tablet die aan het systeem is verbonden. Zo kunnen de gebruikers de verlichting op hun eigen behoefte afstemmen.

Volgens Philips is dit de eerste grootschalige toepassing van de PoE-technologie voor verlichting. “Dit is de eerste keer dat een universiteit in de Verenigde Staten profiteert van een commercieel PoE-aangesloten verlichtingssysteem dat meer controle, energie-efficiëntie en kostenbesparing oplevert”, zegt Amy Huntington, President van Philips Lighting Americas. 

Philips PoE

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Philips | Foto: Philips (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra