Kaswoning op hydraulische poten voorkomt wateroverlast

Greenhouse Bat Studio

28-01-2016 07:55 | Door: Fitria Jelyta

Britse architecten hebben een kaswoning met hydraulische poten ontwikkeld, die het huis bij een overstroming omhoog duwen. Dit moet wateroverlast voorkomen. 

De Britse architecten van Bat Studio hebben een kaswoning met vier hydraulische poten ontwikkeld die 'opstijgt' bij een overstroming. Zo willen ze waterschade als gevolg van overstromingen voorkomen.

De The Greenhouse That Grows Legs bestaat voornamelijk uit hout, glas en aluminium composiet. Volgens de architecten moet de woning een oplossing bieden voor gebieden die het meest worden getroffen door de gevolgen van klimaatverandering, zoals het Britse dorp Wraysbury, waar overstromingen vaak voorkomen.

De eerste kaswoning van de architecten staat dan ook in Wraysbury. Met een druk op de knop kunnen bewoners de kaswoning op hydraulische poten tot 800 millimeter laten stijgen om te voorkomen dat water bij een overstroming het huis binnendringt.  

Greenhouse Bat Studio

Wonen in een kas

In Nederland hebben architecten van cc-studio ook een kaswoning ontwikkeld. In tegenstelling tot de Britse kaswoning heeft deze echter geen hydraulische poten. De eerste appartementen van het woonconcept zijn in Amsterdam-Noord opgeleverd en beschikken over een volledig glazen huid. Door duurzame toepassingen als PV-cellen, energieopslaginstallatie en goede isolatie kunnen bewoners ook het energieverbruik laag houden. 

Bekijk hier meer over de kaswoning op hydraulische poten: 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bat Studio, Designboom | Foto: Bat Studio (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra