Importeur duurzame installaties krijgt CO2-neutraal kantoor

Nathan Systems WillemsenU

28-01-2016 14:50 | Door: Fitria Jelyta

Voor Nathan Systems, een importeur van duurzame klimaattechnologie, ontwikkelt architectenbureau WillemsenU een CO2-neutraal gebouw met energiezuinige maatregelen.

Het nieuwe hoofdkantoor van Nathan Systems naar het ontwerp van architectenbureau WillemsenU verrijst in Zevenaar. Met duurzame elementen als LED-verlichting met daglicht- en bewegingssensoren, ventilatie met warmteterugwinning, groendak en PV-cellen zeggen de architecten een CO2-neutraal gebouw te realiseren voor de importeur van duurzame klimaattechnologie.

Daarnaast wordt het kantoorgebouw voorzien van betonkernactivering met waterpomp. Hierbij wordt water gepompt door leidingen die in de kern van de betonnen vloer of het betonnen plafond zijn aangebracht. Dit moet het gebouw verwarmen en koelen. 

Nathan Systems WillemsenU

Nul op de meter

Door de toepassing van de energiezuinige maatregelen zeggen de architecten het concept van een Nul op de meter-gebouw te ondersteunen. Bij de ontwikkeling van het gebouw gebruikt Nathan Systems de klimaattechnologie van fabrikanten die de importeur zelf vertegenwoordigt.

Het nieuwe kantoor biedt naast werkruimtes plaats voor lesruimtes om de kennis van duurzame klimaatinstallaties over te dragen. Volgens WillemsenU is het Nathan-kantoor een voorbeeld van een duurzame totaaloplossing die bouwkundige installaties combineert met een efficiënte constructie en hoogwaardige architectuur. Naar verwachting wordt het kantoorgebouw van Nathan in het voorjaar van 2017 opgeleverd.

Nathan Systems WillemsenU

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: WillemsenU | Foto: WillemsenU (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra