Biotechbedrijf krijgt duurzame huisvesting in Utrecht

Genmab gebouw

31-01-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

In Utrecht Science Park verrijst het Research and Development Center van biotechbedrijf Genmab. Met duurzame elementen moet het gebouw plaats bieden voor onderzoek naar kankermedicatie.

Het nieuwe Research and Development Center van Genmab krijgt een oppervlakte van 11.250 vierkante meter en wordt gerealiseerd naar ontwerp van architectenbureau Cepezed. Bouwbedrijf Dura Vermeer is verantwoordelijk voor de bouwwerkzaamheden van de onderzoeksfaciliteit.

Met duurzame elementen als een aansluiting op een warmtekoudeopslagsysteem (WKO), warmte- en vochtterugwinning bij de ventilatie, LED-verlichting en goede isolatie streeft Genmab naar een Breeam Excellent-certificaat. Daarnaast moet de nieuwbouw met 300 vierkante meter aan zonnepanelen op het dak energie opwekken en het energiegebruik voor verlichting verlagen met installaties die de aanwezigheid van daglicht detecteren.

Het nieuwe gebouw van Genmab bestaat uit twee vleugels met een groot atrium in het midden, waarmee het biotechbedrijf de flexibiliteit van de nieuwbouw kan vergroten voor toekomstig gebruik. In de onderzoeksfaciliteit biedt Genmab plaats aan onderzoek en ontwikkeling van kankermedicatie. Naar verwachting wordt het onderzoekscentrum in 2017 opgeleverd.

Genmab gebouw

Duurzaam Utrecht Science Park

Op het Utrecht Science Park heeft de Universiteit Utrecht eerder een incubator gerealiseerd, waarin duurzame bouwmethoden en energiezuinige elementen zijn gebruikt.

Met energiezuinige toepassingen zegt de universiteit 40 procent minder energie te gebruiken en een CO2-reductie van meer dan 30 procent te realiseren. Voor het duurzaamheidsniveau ontving het bedrijfsverzamelgebouw een Breeam Outstanding-certificaat. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dura Vermeer | Foto: Dura Vermeer (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra