Prefab-dakwoning biedt oplossing woningtekort in Parijs

Paris Panorama

02-02-2016 14:30 | Door: Fitria Jelyta

Franse architecten hebben een betaalbaar prefab-woonconcept ontwikkeld dat op de daken van bestaande gebouwen in Parijs is aan te leggen.

Dat schrijft Inhabitat. Het 3BOX-project van design studio Stéphane Malka Architecture bestaat uit drie prefab-woningen bovenop een bestaand gebouw langs de Seine in Parijs. Met het prefab-bouwconcept zeggen de architecten een duurzame en betaalbare oplossing te bieden voor woningtekorten in de hoofdstad.

De prefab-woningen van het 3BOX-project zijn gebouwd met een budget van € 680.000. Zo bestaan de woningen uit prefab-panelen en installaties die meer energie opwekken dan de huizen aan energie verbruiken. Daarnaast is het modulaire bouwsysteem flexibel, waardoor bewoners de indeling van het gebouw naar wens kunnen veranderen.

Gebouwrenovatie

Bij de ontwikkeling van het 3BOX-project hebben de architecten gebruikgemaakt van een nieuwe regeling die vastgoedontwikkelaars in Frankrijk stimuleert om aanvullende constructies te bouwen als onderdeel van gebouwrenovaties. Mede hierdoor zijn de architecten erin geslaagd om bouwkosten te besparen bij de ontwikkeling van de 3BOX-woningen.

Volgens de ontwikkelaars biedt het bouwen van woningen bovenop bestaande gebouwen niet alleen een oplossing voor het tekort aan woningen in grote steden, maar is het ook een duurzame en betaalbare oplossing. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Inhabitat, Stéphane Malka Architecture | Foto: Barn Images, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra