Unica en Vondel Hotels voor herbestemming chocofabriek

01-02-2016 18:35 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De oude chocoladefabriek Ringers in Alkmaar krijgt een nieuwe bestemming als toeristische hotspot. Om de herbestemming te realiseren, heeft initiatiefnemer Open Ringers twee nieuwe investeerders erbij. 

De twee nieuwe investeerders Unica en Vondel Hotels gaan zich inzetten voor de herbestemming van de Ringersfabriek. Om de Ringersfabriek in 2018 te openen als toeristische trekpleister, heeft de initiatiefnemer Open Ringers nog € 1,7 mln nodig. De huidige investeerders van Open Ringers voorzien de voormalige fabriek van een hotel, horecagelegenheid en kantoorruimtes, waarmee het project voor 90 procent is gefinancierd.

Daarnaast neemt chocoladefabrikant Dobla zijn intrek in de oude Ringersfabriek. Naast het hoofdkantoor en innovatiecentrum van Dobla, moet de oude chocoladefabriek plaatsmaken voor een ‘ontmoetingsplek voor smaakfanaten’.

Duurzaam verwarmen

Van installatiebedrijf Unica krijgt de voormalige chocoladefabriek in Alkmaar een warmtekoudeopslagsysteem (WKO) dat 50 procent energie bespaart voor het verwarmen en koelen van het pand. Voor warme en koude dagen wil de onderneming gebruikmaken van een turbokoppeling met restwarmte van de Alkmaarse Huisvuilcentrale (HVC). 

Unica ziet ook een mogelijkheid om koud water uit het Noordhollandsch Kanaal te halen voor de koeling van het gebouw. Om de oude fabriek van energie te voorzien, wil het installatiebedrijf zonnepanelen op het pand aanleggen. 

De twee nieuwe investeerders van Open Ringers waren eerder betrokken bij de ontwikkeling van De Hallen in Amsterdam. In De Hallen opende Vondel Hotels hotel De Hallen. In de voormalige chocoladefabriek gaat de investeerder het hotel Ringers openen. 

 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Open Ringers | Foto: Open Ringers

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra