Zuidas-kantoor binnen 4 maanden energiezuinig

Officia III

03-02-2016 07:30 | Door: Fitria Jelyta

Op de Amsterdamse Zuidas heeft bouwbedrijf J.P. van Eesteren het kantoorgebouw Officia III binnen vier maanden gerenoveerd en verduurzaamd. In plaats van energielabel G heeft het gebouw nu energielabel A.

Voor het renovatieproject van het kantoorgebouw Officia III, heeft TBI-onderneming J.P. van Eesteren duurzame maatregelen toegepast. Zo bevat het kantoor nu een volledig nieuwe en duurzame klimaatinstallatie, hoogwaardige gevelisolatie en zonnepanelen. Mede hiermee wist de utiliteitsbouwer het kantoor met energielabel G binnen vier maanden te transformeren tot een enerzuinig gebouw met energielabel A. 

Duurzaam glas

Daarnaast heeft J.P. van Eesteren naar eigen zeggen een technisch hoogwaardig en duurzaam glas toegepast in het gerenoveerde kantoorgebouw. De zogeheten spiderglasgevel zit niet vast aan gespannen glasdraden, maar in de achterliggende, vaste staalconstructie.

Volgens het bouwbedrijf houdt het glas in de spiderglasgevel meer dan 70 procent van de binnenkomende zonnewarmte tegen. Dit maakt het mogelijk om energie te besparen bij het koelen van het gebouw. Eerder paste het bouwbedrijf dit spiderglas toe bij de Markthal in Rotterdam.

In het Officia III-project was J.P. van Eesteren in opdracht van SPF Beheer namens Stichting Spoorwegpensioenfonds (SPF) en onder begeleiding van internationaal vastgoedadviseur CBRE verantwoordelijk voor de renovatie en verduurzaming van het pand. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: J.P. van Eesteren | Foto: J.P. van Eesteren (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven) 

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra