Fabrikant ontwikkelt eerste regenwaterleiding uit suikerriet

Dyka bioplastic leiding

03-02-2016 18:30 | Door: Fitria Jelyta

Een Nederlandse fabrikant van leidingsystemen heeft naar eigen zeggen als eerste bedrijf ter wereld een bioplastic leidingsysteem ontwikkeld voor de woningbouw. De bioplastics zijn gemaakt op basis van suikerriet.

De leidingsystemenfabrikant Dyka heeft de bioplastic leidingsystemen geproduceerd uit de grondstof polymelkzuur (PLA). De PLA wordt gemaakt uit suikerbiet of suikerriet, waardoor het materiaal een natuurlijke oorsprong heeft en hernieuwbaar is. Daarnaast hebben de bioplastic leidingsystemen een lange levensduur en is het materiaal sterk, zo stelt Dyka.

Volgens de leidingsystemenfabrikant zijn er veel mogelijkheden voor de toepassing van bioplastics. Zo wordt het toegepast binnen het regenwaterassortiment: Dyka ontwikkelde een regenwatersysteem uit buizen en hulpstukken op basis van het hernieuwbare materiaal. In samenwerking met het bedrijf Corbion Purac werkt Dyka verder aan nieuwe toepassingen van bioplastics in de bouw.

“Met Dyka bioplastics verminderen we onze afhankelijkheid van fossiele grondstoffen”, zegt Barry Kooistra, productmanager bij Dyka. “Dit vormt een mooi voorbeeld van de manier waarop wij met onze kennis en expertise kunnen bijdragen aan verduurzaming.” Het Dyka bioplastic regenwaterleidingsysteem wordt in mei 2016 op de Nederlandse en Belgische markt geïntroduceerd. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Dyka | Foto: Nahid V, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra