Avans plaatst 1.400 zonnepanelen op Brabantse scholen

05-02-2016 07:48 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Hogeschool Avans gaat in totaal 1.400 zonnepanelen op vijf van zijn gebouwen in Noord-Brabant plaatsen. 

De zonnepanelen moeten Avans 380.000 kilowattuur elektriciteit gaan leveren. Dat is volgens de hogeschool bijna 4 procent van het jaarlijks elektriciteitsbruik. De onderwijsinstelling investeert € 756.000 in de zonnepanelen en verwacht deze investering binnen elf jaar terug te verdienen. 

De docenten en onderzoekers van Avans zeggen de data van de zonnepanelen bovendien te gebruiken in de lessen.

De hogeschool heeft de ambitie om in 2020 30 procent minder energie te verbruiken ten opzichte van 2005. Om dit doel te behalen zegt de instelling efficiënter te gaan werken met inkoop, vervoer, catering en afvalverwerking. Daarnaast zegt Avans vanaf dit jaar uitsluitend groene energie in te kopen. 

Zonnepanelen op Amsterdamse schooldaken

Ook de Universiteit van Amsterdam en Hogeschool van Amsterdam hebben vijf gebouwen voorzien van zonnepanelen. De ruim 2.500 zonnepanelen in Amsterdam moeten de universiteit en de hogeschool voorzien van jaarlijks 600.000 kilowattuur aan energie. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Avans | Foto: Som Energia Cooperativa Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra