Caterpillar en Total investeren $ 20 mln in solarstart-up

Powerhive

08-02-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

De Amerikaanse start-up Powerhive heeft een investering van $ 20 mln ontvangen voor het uitbreiden van zijn microgrid-oplossingen, waarmee ontwikkelingsgebieden toegang krijgen tot duurzame energie.

Aan de investering van $ 20 mln hebben de bedrijven Prelude, Caterpillar, Total Energy, Tao Capital Partners, Pi Investments en andere private investeerders bijgedragen. Met het bedrag zegt Powerhive zijn activiteiten in zowel Afrika als Azië uit te breiden.

Daarnaast wil Powerhive in Kenya, waar het bedrijf al sinds 2012 actief is, de microgrid-oplossingen verder ontwikkelen. Zo voorziet de start-up plattelandsgebieden die geen aansluiting hebben op het centrale elektriciteitsnet via kleine lokale stroomnetten van duurzame energie.

Cloudplatform

Met een cloudplatform en slimme energiemeters zegt Powerhive energieleveranciers te helpen bij het op grote afstand beheren van de microgrids en daarmee de elektriciteitsvoorziening te verbeteren.

“Powerhive heeft een uniek platform en verdienmodel ontwikkeld, waarmee het een van de snelst groeiende markten voor energie aanpakt en in de komende tien jaar de ontwikkelingsgebieden van duurzame energie kan voorzien”, zegt Tim Woodward, managing director bij durfinvesteerder Prelude. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Powerhive | Foto: Powerhive (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra