Interface: Tapijten terugkopen aan het eind van levensduur

19-02-2016 12:20 | Door: Fitria Jelyta

Interface heeft in de Haagse New World Campus hergebruikte tapijten en circulaire verdienmodellen ingezet, waarmee de tapijttegelleverancier de klant verzekert in het onderhoud van zijn producten.

In het ReUse en Revitalisatie programma maakt Interface het mogelijk om gebruikte tapijttegels te reinigen en in andere projecten in te zetten. Dit doet de tapijttegelfabrikant in samenwerking met de bedrijven Vlaq FM Revitalisatie, Isodes Projectinrichting en Herstoffering uit Moordrecht.

Met het ReUse-programma zegt Interface de levensduur van tapijten te verlengen door het zoeken van een andere bestemming voor de gebruikte tapijten. Zo heeft Interface 1.700 vierkante meter aan hergebruikte tapijttegels in het Haagse bedrijfsverzamelgebouw New World Campus (NWC) ingezet.

Daarnaast zegt de tapijttegelfabrikant circulaire verdienmodellen te hebben toegepast om de NWC van de tapijten te voorzien. Hierbij heeft de NWC een huurkoopovereenkomst met full-service contract van Interface ondertekend. Gedurende vijf jaar betaalt de NWC voor het gebruik en onderhoud van de tapijten, waarna ze eigenaar worden van de Interface-producten.

Einde van de levensduur

Wanneer NWC besluit de tapijten te vervangen, dan het ervoor kiezen om een nieuwe overeenkomst te sluiten of de restwaarde van het huidige product in een geldbedrag terug te krijgen, waarbij Interface de gebruikte producten terugkoopt.

Zo beschikt de huurkoopovereenkomst over een terugkoopgarantie, waardoor Interface de producten aan het einde van de levensduur weer terug kan nemen voor hergebruik. Volgens Roderick Conijn, Senior Accountmanager bij Interface, is dit de eerste toepassing van de terugkoopgarantie op Interface-vloerproducten. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Interface | Foto: Interface (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra