Sterke groei markt groene bouwmaterialen

Sterke groei markt groene bouwmaterialen

03-05-2013 11:13 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De markt voor groene bouwmaterialen gaat sterk groeien, van $116 mrd (€88 mrd) in 2013 naar $254 mrd (€193 mrd) in 2020, voorspelt onderzoeksbureau Navigant Research.

Onder groene materialen vallen in het rapport zowel geoptimaliseerde traditionele materialen als nieuwe innovaties. Europa zal in 2020 de grootste markt zijn. De onderzoekers verwachten dat ongeveer de helft van de wereldwijde markt voor groene bouwmaterialen zich in 2020 in Europa zal bevinden.

Volgens het rapport kunnen duidelijke certificaten zoals LEED en BREEAM helpen bij het ontwikkelen van de markt voor groene bouwmaterialen.

Vergroening

Uit een ander onderzoek, uitgevoerd door McGraw-Hill Construction, bleek dat steeds meer bouwbedrijven verwachten duurzaam te moeten gaan bouwen. Ruim de helft van alle bedrijven in de sector verwacht dat in 2015 meer dan 60 procent van hun projecten groen zal zijn. In 2008 dacht nog maar 13 procent van de bouwbedrijven er zo over.

Bron: Environmentalleader Foto: Mark Ahsmann via Wikimedia Commons

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra