Unica helpt met energiebesparing in 200 rijksgebouwen

Rijksvastgoedbedrijf

16-02-2016 09:05 | Door: Fitria Jelyta

Het Rijksvastgoedbedrijf heeft een overeenkomst gesloten met technische dienstverlener Unica Ecopower om het energieverbruik van 200 rijksgebouwen te verminderen en daarmee een CO2-reductie te behalen.

Het Rijksvastgoedbedrijf past energiemanagement toe om de energiekosten van rijksgebouwen te verminderen en het milieu minder te belasten. Dankzij automatisering en de koppeling met slimme energiemeters, zijn energiemanagementsystemen efficiënter en effectiever in te zetten voor grote vastgoedportefeuilles, zo stelt Unica.

Door het sluiten van een overeenkomst met Unica Ecopower wil het Rijksvastgoedbedrijf de gebouwde omgeving verder verduurzamen en bijdragen aan het behalen van de internationale klimaatdoelstellingen. Zo hebben de partijen afgesproken om onnodig energieverbruik in 200 rijksgebouwen tijdig te signaleren, waarna het Rijk corrigerende maatregelen kan uitvoeren.

De omvang van het vastgoed van het Rijksvastgoedbedrijf bestaat voornamelijk uit kantoorgebouwen en justitiële inrichtingen. Alle hoofdmeters van deze gebouwen zijn gekoppeld aan het energiemanagementsysteem van het Rijk, waarin de historische gebruiksprofielen zijn opgeslagen.

Besparingsresultaat

Door gebruik te maken van het energiemanagementsysteem van Unica en de gebruiksprofielen zegt de technische dienstverlener het Rijksvastgoedbedrijf te kunnen adviseren over een verdere besparingen op het energieverbruik en de contractcapaciteit van de aansluitingen.

Daarnaast maakt het systeem het mogelijk om op locatie gericht onderzoek te doen naar de vaststelling en verbetermaatregelen in het energieverbruik. Dit leidt volgens Unica tot een relatief snel besparingsresultaat. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Unica | Foto: Rijksvastgoedbedrijf, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra