€ 1,65 mln voor energieneutrale woningen

16-02-2016 19:05 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Thuisbaas heeft een bijdrage van € 1,65 mln van de Postcode Loterij ontvangen om bestaande woningen energieneutraal te maken.

Thuisbaas, een initiatief van duurzaamheidsorganisatie Urgenda, maakt energieneutrale huizen mogelijk door verschillende energiebesparende maatregelen toe te passen. De onderneming heeft € 1,65 mln ontvangen van de Postcode Loterij. In een interview met Silicon Canals laat projectleider Wigger Verschoor weten dat Thuisbaas de bijdrage onder andere gaat gebruiken om de onderneming uit te breiden en processen te automatiseren. 

Energiebesparende maatregelen

Om huizen onafhankelijk te maken van fossiele brandstoffen, zet Thuisbaas zonne-energie in. Daarnaast gebruikt de onderneming infraroodverwarming van ThermIQ voor het verwarmen van de huizen. Dit systeem zet elektriciteit om in infrarood warmtestralen, waardoor de verwarming geen aardgas nodig heeft.

Sinds januari van dit jaar maakt Thuisbaas gebruik van een energiebesparende muurverf. De zogenoemde ThermoShield werkt als een soort isolerende laag, waardoor warmte via muren wordt weerkaatst en niet verloren gaat. Dit leidt tot een lager energieverbruik voor het verwarmen van het huis. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Urgenda | Foto: DennisM2 Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra