€ 10 mln voor meer warmtekoudeopslag in Noord-Brabant

17-02-2016 09:30 | Door: Fitria Jelyta

Een consortium van Energiefonds Brabant en Dubotechniek Bedrijven gaat de komende jaren voor € 10 mln aan warmtekoudeopslag-installaties (WKO) realiseren, financieren en exploiteren.

In het partnerschap van Energiefonds Brabant en Dubotechniek Bedrijven is vastgelegd dat het fonds de komende jaren bijdraagt aan de financiering van meerdere WKO-installaties van het ingenieurs- en installatiebedrijf. Dit maakt het mogelijk om individuele kleine projecten te bundelen en deze efficiënt te financieren, stelt het consortium.

Zo gaat het fonds dat door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (Bom) wordt beheerd, samen met de VolkerWesselsdochter Dubotechniek voor € 10 mln aan WKO-systemen in Noord-Brabant realiseren.

“Dankzij de samenwerking met Energiefonds Brabant kunnen wij doorpakken met onze groeistrategie op het gebied van energie-exploitatie zonder dat het financieringsvraagstuk voor elke installatie steeds apart moet worden opgelost”, zegt Ad van Rijsewijk, directeur van Dubotechniek.

Projectfinanciering

Een WKO-systeem maakt het mogelijk om in de zomer overtollige warmte in het grondwater op te slaan. In de winter wordt het verwarmde grondwater weer opgepompt om gebouwen te verwarmen. Volgens het consortium is deze betaalbare en energiezuinige manier van koelen en verwarmen vaker toegepast op kantoorgebouwen, appartementencomplexen en als collectief systeem voor een nieuwbouwwijk of bedrijventerrein.

“Met het risicokapitaal en de kennis van projectfinanciering die wij inbrengen, is de weg vrij voor het versneld verduurzamen van de warmtevoorziening in Noord-Brabant”, zegt Joris van der Geest, Fondsmanager van Energiefonds Brabant. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Brabantse Ontwikkelings Maatschappij | Foto: Bart van Eyck, via beeldbank Rijkswaterstaat (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra