Paul de Ruiter Architects duurzaam in de praktijk

22-02-2016 09:30 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Paul de Ruiter Architects hoort sinds deze maand bij een wereldwijd netwerk van B Corp-gecertificeerde ondernemingen. Hiermee zet het architectenbureau zich in voor duurzaamheid in de praktijk. 

Het ontwerpen van een duurzaam gebouwde omgeving heeft volgens Paul de Ruiter Architects niet alleen te maken met het bouwen van energieproducerende gebouwen, maar met een geheel duurzame bedrijfscultuur. In de B Corp Declaration heeft het architectenbureau uitspraken ondertekend om duurzamer te gaan werken.  

Volgens het netwerk voldoet Paul de Ruiter Architects aan de hoge eisen van een transparante en doelgerichte organisatie. Om te voldoen aan de B Corp-certificatie moet een onderneming niet alleen plannen hebben om duurzaam te werk te gaan, maar ook daadwerkelijke veranderingen teweegbrengen op het gebied van sociale en milieuprestaties. 

Duurzame stimulans

Het wereldwijde netwerk is opgericht door de non-profit organisatie B Lab. De organisatie heeft als doel om bedrijven te stimuleren sociale en duurzame ontwikkelingen in de praktijk te brengen door het netwerk van ondernemingen beschikbaar te stellen en de succesverhalen van de bedrijven bekend te maken.

Door de B Corp Declaration te ondertekenen, sluit Paul de Ruiter Architects zich aan bij een lijst van 42 andere Nederlandse bedrijven. Eerder sloten Snappcar, Fairphone en Tony’s Chocoloney zich aan bij B Corp.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Architectenbureau Paul de Ruiter, B Lab | Foto: Architectenbureau Paul de Ruiter (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra