Energiestart-up van GE plaatst LED's bij 5.000 bankfilialen

20-02-2016 10:05 | Door: Fitria Jelyta

General Electric (GE) gaat duurzame LED-verlichting installeren in 5.000 filialen van de Amerikaanse bank J.P. Morgan Chase & Co. Dit moet het energieverbruik van de filialen in totaal met 50 procent verminderen.

Dat schrijft The Wall Street Journal. Voor het installeren van de LED-verlichting zet GE zijn energiestart-up Current in. Zo vervangt Current de komende twee jaar in totaal 1,4 miljoen lampen in de 5.000 filialen van de bank. Dit moet het energieverbruik van J.P. Morgan jaarlijks met 184.000 megawatt verminderen.

GE brengt alle energiebesparingsactiviteiten van het bedrijf samen onder de nieuwe onderneming Current. Onder dit nieuwe bedrijfsonderdeel vallen de energieopslagdivisie, de licht- en LED-tak en alle activiteiten rond zonne-energie, energiesoftware en elektrische auto’s van GE.

Gebruik van verlichting verkopen

De CEO van Current, Maryrose Sylvester, zegt mogelijkheden te zien om de LED's in light as a service-contracten aan te bieden. Hierbij betalen gebruikers van de LED-verlichting een maandelijks bedrag voor alleen het gebruik van licht. Daarnaast zegt Current zijn positie op de markt te versterken door potentiële klanten te overtuigen van zowel de energie- als kostenbesparingen die de LED-producten opleveren. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: The Wall Street Journal | Foto: Ben Husmann, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra