Enschede en Hengelo werken samen voor duurzame warmte

21-02-2016 11:05 | Door: Fitria Jelyta

De gemeentes Enschede en Hengelo werken aan een gezamenlijke aanpak om de warmtevoorziening in beide steden te verduurzamen.

Dat schrijft Tubantia. In het Warmteplan Enschede-Hengelo zoeken beide gemeentes naar alternatieven voor het veelgebruikte aardgas als warmtevoorziening in de steden. Verder streven de gemeentes naar een vermindering van het energieverbruik voor verwarming en naar zoveel mogelijk gebruik van duurzame energie.

Hierbij kijken de gemeentes naar individuele voorzieningen, zoals zonneboilers en warmtepompen, maar ook naar aansluitingen op warmtenetten. Bij bestaande warmtenetten zoeken de gemeentes Enschede en Hengelo naar mogelijkheden om deze beter te benutten. Zo willen ze verschillende gebouwen van onder meer de Universiteit Twente en Saxion aansluiten op de warmtenetten.

Daarnaast doen de partijen onderzoek naar het gebruik van restwarmte van afvalverwerkingsbedrijf Twence, dat op de grens van Enschede en Hengelo ligt. Uit dit onderzoek moet blijken hoe de gemeentes de beschikbare restwarmte van het bedrijf kunnen gebruiken voor andere doeleinden. Naar verwachting worden de resultaten van dit onderzoek aan het eind van 2016 bekendgemaakt. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Tubantia | Foto: ullihaessler, Public Domain (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra