Britse winkelstraat gaat zelf energie opwekken

24-02-2016 09:15 | Door: Fitria Jelyta

Een winkelstraat in het Londense West End moet met onder meer zonnecellen op de straattegels en nieuwe technologie lokale energieopwekking mogelijk maken.

De onderneming New West End Company (NWEC) heeft een investering ontvangen van de Britse overheidsorganisatie voor infrastructuur en openbaar vervoer, Transport for London (TFL), om de winkelstraat Bird Street te transformeren tot een slimme straat die zelf in zijn energie kan voorzien.

De lokale energieopwekking wordt mogelijk gemaakt door zonecellen op daken, luifels en stoeptegels te installeren. Daarnaast wordt er nieuwe technologie toegepast die stroom via bewegingen van voetgangers en fietsers opwekt.

Investeren in betere luchtkwaliteit

“De investering maakt het ons mogelijk om een mooie winkelgelegenheid voor bezoekers en bewoners te creëren en tegelijkertijd de nieuwste technologie voor schone energie te testen om de luchtkwaliteit van West End te verbeteren”, zegt Steve Medway van het NWEC.

De financiering voor de energieopwekkende Bird Street komt van het TFL Future Streets Incubator Funds dat £ 4 mrd (€ 5 mrd) beschikbaar stelt om duurzame innovaties te stimuleren in de mobiliteit en infrastructuur van Groot-Brittannië. Hiermee zegt de Britse overheid onder meer de bestaande infrastructuur optimaal te gebruiken en lucht- en geluidsvervuiling te verminderen.

CO2-reductie

Naast het project in Bird Street, investeert TFL in een nieuwe voetgangersboulevard, een geluidsabsorberende omheining tussen drukke snelwegen en een platform dat het gebruik van elektrische voertuigen bevordert voor de dagelijkse bezorging van producten als melk en kranten. Met het laatste project zegt de organisatie een jaarlijkse CO2-reductie van 60 procent te behalen.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Transport for London, Business Green | Foto: Andy Bird, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra