Nederlands bedrijf plaatst groene wanden in Hong Kong

24-02-2016 09:45 | Door: Fitria Jelyta

De Nederlandse organisatie Mobilane heeft een woningbouwproject in Hong Kong van modulaire plantenwanden voorzien. De groene gevels verbeteren de luchtkwaliteit door CO2 en fijnstof op te nemen.

Met LivePanel van Mobilane is het mogelijk om verticale beplanting op gevels van bestaande en nieuwe gebouwen toe te passen. De groene wanden zijn daarnaast ook binnen en buiten een gebouw te plaatsen. Daarmee zegt de producent een flexibel systeem te hebben ontwikkeld dat een gezond klimaat bevordert door het opnemen van fijnstof en CO2.

De modulaire plantenwanden zijn toegepast bij tweeëntwintig woningen van het woningbouwproject Kau To Shan in Hong Kong. De luxe woningen hebben een verkoopprijs van $ 20 mln per woning. Mobilane verwacht in de toekomst meer plantenwanden in Hong Kong aan te leveren.

Waterbuffer

Volgens Mobilane is LivePanel recyclebaar en zowel temperatuur- als geluidsisolerend. De LivePanel-wanden beschikken over verwisselbare plantcassettes en cups waarin de planten worden geplaatst. Naast de behuizing voor de planten op de wand, heeft LivePanel ook een functie als waterbuffer.

De plantcassettes maken het mogelijk om water uit de goot te halen, waardoor de groene wand geen aparte installatie met warmtepomp nodig heeft om de planten van water te voorzien. Hierdoor is de plantenwand zonder stroom en warmtepomp te plaatsen.

In Nederland is LivePanel onder meer in het Rotterdamse winkelcentrum de Groene Passage aangelegd. Het winkelcentrum beschikt over een groene plantenwand van bijna tien vierkante meter. Daarnaast zijn de LivePanel-wanden ook in een woning in London geplaatst. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Mobilane | Foto: Mobilane (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra