Siemens en IBM bundelen krachten voor slimme gebouwen

03-03-2016 18:05 | Door: Fitria Jelyta

De technologieconcerns Siemens en IBM hebben een overeenkomst gesloten om cloud-based Internet of Things-technologie (IoT) in te zetten voor slimme, duurzame en energiezuinige gebouwen.

Siemens Building Technologies Division gaat een samenwerking aan met IBM om de supercomputer IBM Watson te combineren met het Navigator-cloudplatform van Siemens. Dit moet het volgens de technologieconcerns mogelijk maken om onder meer het totale energiegebruik van gebouwen te verminderen en kosten te besparen.

Het Navigator-platform van Siemens geeft gebouwgebruikers de mogelijkheid om de vraag en het aanbod van energie in één gebouw te monitoren. Ook kan het systeem het energiegebruik van verschillende gebouwen, zoals campussen, en hele vastgoedportfolio’s in kaart brengen.

Mobiele applicaties

Volgens Siemens is 71 procent van de totale kosten van bedrijfsgebouwen afkomstig uit de operationele kosten, zoals voor het gebruik van energie. Door de Siemens-technologie te combineren met IBM Watson’s IoT-toepassingen, bieden de technologieconcerns vastgoedeigenaren naar eigen zeggen de mogelijkheid om het totale energiegebruik in gebouwen beter te beheren en operationele kosten van het energiegebruik te voorspellen.

Zo beschikt de technologie over tekstherkenning en analytics om fouten in facturen van de gebouwfaciliteiten te identificeren en de kwaliteit van deze gegevens te verbeteren. Met mobiele applicaties is het systeem ook op afstand aan te sturen. Daarnaast moet het nieuwe platform mogelijke storingen in het gebouw detecteren en deze verhelpen voordat gebouwgebruikers overlast ervaren.

Siemens zegt de nieuwe functies van het Navigator-platform de komende jaren op de markt te brengen. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Siemens | Foto: Hoofdafbeelding: Marja van Bochove, Creative Commons, In tekst afbeelding: Siemens (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Fitria Jelyta

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Zorg & Welzijn, Bouw & Infrastructuur en Vastgoed & Architectuur. Altijd op zoek naar innovaties die processen optimaliseren.Onze Premium Partners
Onze Loyalty Partners

Nieuws over bouw en infrastructuur

Op deze sectorpagina vindt u de belangrijkste duurzame ontwikkelingen en het laatste nieuws op het gebied van bouw en infrastructuur. In deze sector brengen we nieuws over onder andere duurzame ontwikkelingen in bouwmaterialen als beton en asfalt, het hergebruik van bouwonderdelen in infrastructurele projecten, maatregelen op het gebied van duurzame waterinfrastructuur en innovaties die de CO2-reductie van de bouwsector mogelijk maken. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Vastgoed & Infra